Recept Russische mini blini

Artikel 1 van 1

Recept Russische Blini

Ingredienten

Voor circa 14 blini: 150-200 gram boekweitmeel / 10 gram instant gist / 2½ dl. lauwe melk / 2 gesplitste eieren / 1 tl. Suiker /60 gram boter / 50 gram bloem

bereiding

  • Doe de helft van het boekweitmeel in een grote kom
  • Doe gist in een kom en roer er circa 1 dl lauwe melk door. Roer goed zodat je een glad gistmengsel krijgt.
  • Doe het gistmengsel bij het boekweitmeel en laat het beslag, afgedekt, ongeveer een uur op een warme plaats rijzen.
  • Smelt 15 gram boter in 1 dl. melk. Roer eierdooiers los en klop dit samen met het gerezen beslag. Schep de bloem en de rest van het boekweitmeel door en klop het enkele minuten stevig.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Laat dit nog 20-30 minuten rijzen.
  • Smelt in een koekenpan een klontje boter en schenk het beslag in de gewenste grootte (ong. 5 cm Ø). Of gebruik een anti-aanbak pan zonder gebruik van boter. Bak de blini’s ongeveer 1 minuut of totdat er luchtbelletjes in ontstaan en draai dan om en bak voor nog ongeveer een halve minuut. Gebruik middel hoog vuur.
  • In Rusland worden crêpes ook vaak blinis genoemd. Vouw deze tweemaal en garneer met creme fraiche en Tzar Caviar® of Cavinoir®.
  •  

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Mijn account

© 2013 - 2020 Kaviaarshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel