Salmuria
Salmuria
Umami wordt beschouwd als de vijfde smaak, het vijfde element van de keuken. Het is een Japans woord dat "aangename smaak" betekent. We hebben het Salmuria genoemd: Umami in vloeibare toestand. Het heeft de kleur van amber en is een natuurlijke smaakversterker die we verkrijgen door de bereiding van zouten.
Deze amberkleurige vloeistof versterkt de smaken en voegt nieuwe nuances toe. Het wordt zeer gewaardeerd in de haute cuisine, waar het op verschillende manieren wordt gebruikt om sommige producten te genezen, te verzachten, te marineren of zelfs de textuur te veranderen. Het is een onverdunde vissaus, in Italië ook wel colatura genoemd.
De salmuria van El Capricho heeft een traceerbaarheid en herkomst die niet in andere vissauzen voorkomt. Het wordt alleen gemaakt van Cantabrische ansjovis en zeezout - prachtig geconcentreerd door het 12-18 maanden durende uithardingsproces.
Flesje 100 ml /3.5oz
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Ingrediënten | Gezouten ansjovis extract ANCHOVIES (Engraulis encrasicolus) en zout Voedingswaarde per 100 gram Energie 171kJ/40kcal Vetten 0,40g waarvan verzadigd 0,20g Koolhydraten 1,1g waarvan suikers < 0,5g Eiwitten 8,09g Zout 22,3g Product of Spain |